PROGRAM

PROGRAM

11 januari  kl. 14.00

Guidad visning av Unga Feminister Borås

Utställningen Syster har fått stor uppmärksamhet och respons från både besökare och media. Nu är sista chansen att se utställningen. Utställningens sista guidade visning hålls av Unga feminister Borås som visar och diskuterar Syster från sina perspektiv. 



11 januari  kl. 15.30

Filmvisning på PA Halls Terass

Vi avslutar utställningen Syster med att visa två filmer ur projektet Words needed, fyra nyproducerade verk som uttrycker visuella dialoger, gör politiska ställningstaganden och målar upp en möjlig utopisk värld. Projektet är curerat av Anna Linder.

Filmerna projiceras på Kulturhusets fasad vid Kulturhusets entré och startar efter den guidade visningen av utställningen.


Craftsmanship
Maja Borg & Virginia Woolf
2013, HD-video, 30.21 min

Craftsmanship är en filmisk meditation över vikten att ingå i språket - att bli sedd av ord. Det är en hyllning till Virginia Woolf, en dialog byggd av experimentella bildbearbetningar av texten från den enda kvarvarande ljudinspelningen med Woolf från 1937 med titeln "on craftsmanship".

 


Öppet brev till en arbetarkamrat 1936 / 2013
Johanna Gustavsson, Angel Haze & Simone Weil
2013, HD-video, 13.26 min

1936 skriver filosofen, aktivisten och kommunisten Simone Weil Öppet brev till en arbetarkamrat efter en serie framgångsrika fabriksockupationer i Frankrike. Jag hittar hennes brev 2013 och faller handlöst. Under året, mitt i vår tids våldsamma nyliberala politik, läser jag brevet, läser om brevet, skriver och skriver om och klipper i brevet tusentals gånger tillsammans med nordamerikanska rapparen Angel Haze. Weil är på andra sidan av att organisera för förändring medan vi har den precis framför oss. Weil ger vår kamp mening, vi har vikt och betydelse, vi är hennes kamrat.


TIDIGARE PROGRAM

26 och 27 augusti kl. 19.00, teaterföreställning 

SCUM-Manifestet


Counterforce Produktion/CP välkomnar er till en stunds avprogrammering. När manligheten har gjort hela världen till ett skitställe så skapar vi en plats för ohämmad vrede, kamplystnad och kärlek.

SCUM-Manifestet är en av litteraturhistoriens starkaste texter. Den är världsberömd, ökänd och ändå okänd. Den är hatad och älskad, ofta utan att ens ha blivit läst. För oss är den något vi inte kan komma undan. Den är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Den tillåter sig att vara hög och låg, möjlig och omöjlig.

Något liknande har du aldrig hört sägas om manlighet och mänsklighet.

Vår “föreställning” är helt baserad på Valerie Solanas text och vi lämnar högaktningsfullt allt rotande i upphovskvinnans privatliv därhän. Helt enkelt med Solanas egna ord: det här är inte “Stor konst”, “Djupa grejer” eller “Sluka kultur”. Det här är en “ishacka i patriarkatets arsle”.
Utan att förhäva oss kan vi lugnt säga att något liknande har du aldrig hört sägas om manlighet och mänsklighet. Det går inte att förklara mer. Kom bara.


Av: Valerie Solanas
Översättare: Sara Stridsberg
Medverkande: Andrea Edwards
Regi, ljus och scenografi: Erik Holmström
Regi - och scenografiassistent: Torulf Lööw
Producent: Ellen Lindhagen
Fotograf: Jonas Jörneberg
Föreställningen är framtagen i samarbete med Counterforce Produktion/CP och Turteatern.
Plats: Lilla scenen

 
28 augusti kl. 19, teaterföreställning

Den största av de största

 

Skådespelaren Micke Persbrandt och regissören Thommy Berggren försöker skapa en enmansföreställning tillsammans. Det är två veckor kvar till premiär och de har fortfarande inget färdigt material. Den relation som en gång börjat som en yrkesrelation har glidit över från det professionella in i en privat kamp som kräver frigörelse och upplösning.

Den största av dom största är skriven, regisserad och framförs av skådespelarna Eva Johansson och Louise Löwenberg. Genom denna föreställning har Eva och Louise skapat ett möte mellan sig själva och dessa scenkonstens manliga kultfigurer, som rymmer såväl kärlek som kritik. Ur en vilja att frigöra sig från en ägande blick och klassiska maktbeteenden, synar Eva och Louise dessa in i minsta detalj och demonterar dem på samma gång.

Pjäsen är en undersökning av det normerande manliga geniet. Den är en uppmaning till alla som fått stå tillbaka att ta platsen och leva sina liv fullt ut.
Micke Persbrandt och Thommy Berggren försöker skapa en enmansföreställning tillsammans
Speltid: 1h 25 minuter (ingen paus)

Föreställningen har tidigare spelats på Dramalabbet 2011, Stockholms kulturfestival 2012, Malmöfestivalen och Stora Teatern 2013.

Av och med: Eva Johanson och Louise Löwenberg
Regiöga: Fijona Jonuzi och Malin Hellkvist Sellén
Scenografi: Jenny André
Kostym: Åsa Norman
Mask: Angelica Ekeberg
Ljus: Sanna Strokirk-Lilja
Ljudesign: Tobias Hylander
Affisch: Matilda Flodmark
Fotograf: José Figueroa
Marknadsföring: Eva Johansson, Louise Löwenberg, Marlene Jonsson
Producent: Sara Bergsmark, Stina Engquist
Plats: Lilla scenen




8 september kl 19, Måndagar på kulturhuset

Carolina Falkholt
- Ett publikt rum


Konstnären Carolina Falkholt har sedan 90-talet målmedvetet arbetat för att utveckla konstformen graffiti. I förändringsarbetet har hon skapat begreppet Grafitta; en gatukonstform som rymmer egenskaper som omtänksamhet, bräcklighet och känslighet. I arbetet med Grafitta har hennes verk där hon utforskar och experimenterar med kvinnokroppen uppmärksammats och upprört.

Carolina Falkholt deltar i evenemanget No Limit Street Art i Borås 4-7 september. Möt henne i ett samtal med författaren/journalisten Kajsa Ekis Ekman om att skapa utrymme för förändring.
Kajsa Ekis Ekman är författare och kulturskribent. Hon skriver bland annat för Dagens-ETC och på Dagens Nyheters kultursidor.

Arr: Borås konstmuseum. PLATS: Borås konstmuseum


22 september kl 19, Måndagar på kulturhuset

Barnbruden. Möt Anna Laestadius Larsson

Det är juni 1774 och det kungliga linjeskeppet Sofia Albertina närmar sig Sveriges kust. Ombord finns Hedvig Elisabeth Charlotta, femton år gammal och den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia. Det är upptakten till journalisten Anna Laestadius Larssons debutroman Barnbruden. En berättelse om vänskap, svek, maktlystnad och frihetstörst som för läsaren tillbaka till den gustavianska tiden, skildrad ur kvinnornas perspektiv. Anna Laestadius Larsson har lång erfarenhet som journalist bland annat i Aftonbladet. Hon har även varit redaktör och redaktionschef vid både magasin, som Amelia och M-magasin, och ett stort antal tv-program såsom Melodifestivalen och Vi i femman.
Arr: Kulturkontoret. PLATS: Stora scenen


29 september kl 19, Måndagarpå kulturhuset 

Jonas Trolle: Jakten på kapten klänning

 

Det handlar om Göran Lindberg, ”Kapten Klänning”, rektor på Polishögskolan, en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism. Jakten på Kapten Klänning är en sann berättelse om ett unikt brottsfall. Aldrig tidigare har en så hög polischef varit misstänkt för så grova brott som Lindberg. Kvällens samtal mellan polisen/författaren Jonas Trolle, som ledde de hemliga
spaningarna och journalisten My Vingren, som för webbtidningen Feministiskt Perspektiv granskade polisens arbete kring Göran Lindberg i artikelserien ”Det sekretessbelagda sexnätverket”. My har också arbetat med Uppdrag Granskning. Tillsammans med Researchgruppen och Expressen fick hon Grävande Journalisters pris Guldspaden 2014 för avslöjandet om det anonyma näthatet.
Arr: kulturkontoret. PLATS: Stora scenen

11 oktober 12-16, performance på Textile Sounds på Textilmuseet

I can’t hear the sound of your sewing machine anymore, Anna Linder

 

Foto: Imri Sandström
Ta med dina trasiga kläder, få dem lagade och hör hur det låter!

Ett sätt att ta till vara på tiden och göra lite nytta. Laga och lappa i ett samhälle där vi inte längre prioriterar att ta hand om de textila materialen. Vi bygger berg och sopor av övergivna kläder och gamla handarbeten samtidigt som vi köper nytt i ett rasande tempo. Vi importerar varor som tillverkats i andra länder under förhållanden vi helst förtränger.
I can’t hear the sound of your sewing machine anymore är ett pågående projekt av Anna Linder om kvinnors osynliga arbete. Arbetet är en hyllning till hennes mor, mormor och till alla kvinnor som ständigt har dåligt samvete för att de inte räcker till. 

Medverkande/syende: Camilla Doverhag, Christina Backlund och Linnea Rosenqvist
Övriga delar av Anna Linders projekt visas på Konstmuseets utställning Syster.

Textile Sound är världens antagligen första festival för textil ljudkonst! Tre dagar fyllda av konserter, performance, installationer, workshops och föreläsningar som alla kretsar kring musik och textil ur olika vinklar. Etablerade konstnärer och musiker bjuder på spännande möten och nyskapande konserter där du som besökare kan inspireras och även delta och skapa själv.

Inträde 100 kr/pass (2-3 konserter) eller 250 kr/alla konserter. Specialpris för studenter, medlemmar i Textilhistoriska Sällskapet och samverkanspartner. Förköp i Textilmuseets reception eller på https://billetto.selänk till annan webbplats

Arr: Borås Konstmuseum, Textile Sounds, Textilmuseet
Plats: Textile Fashion Center, Textilmuseet




17 oktober – 16 november

Serieteckning av Dotterbolaget på Utblick


Tio medlemmar ur det feministiska kvinno- och transseparatistiska serieskaparnätverket Dotterbolaget ställer ut serier på Utblick, utanför Kulturhusets entré. 
Dotterbolagets syfte är att motarbeta de patriarkala strukturer som idag fortfarande genomsyrar seriebranschen, samt att stödja kvinnors och transpersoners verksamheter inom densamma. Dotterbolaget fungerar både som en social arena och som ett professionellt nätverk där medlemmarna istället för att konkurrera om uppdrag, samarbetar och stöttar varandra. De ger dessutom ut fanzines, har utställningar och arrangerar workshops i serieteckning. För närvarande finns det Dotterbolagsgrupperingar i Malmö, Göteborg, Stockholm, Gästrikland och Umeå.
Dotterbolaget



18 oktober kl 14, vernissage 

Syster

 

Kl 14 Invigning med performances av Kakan Hermansson och Roxy Farhat, Varesh Darvish.

Hösten på konstmuseet är fylld med internationell och svensk samtidskonst, performances och programpunkter, pedagogik och viktiga samtal. Utställningen sträcker sig ut i stadsrummet och möjligtvis ända in till morgonkaffet vid köksbordet.

Utställningen Syster lyssnar till dialogen mellan kvinnor i olika tider, platser och sammanhang. Röda trådar löper mellan individer och konstnärskap över tid och rum, där perspektiven berikar varandra.

En tråd löper till 70-talets Los Angeles, till the Woman’s building där bland annat Judy Chicago och Sheila Levrant de Bretteville var verksamma, vidare till Poughkeepsie och en konstkoloni för kvinnor vilken drevs av en av den tidens mest inflytelserika feministiska tänkare och konstnärer – Kate Millett. Andra trådar löper längre bak i tiden, till bland andra Virginia Wolf och Simone Weil.
Med Syster synliggörs något av den samtida betydelsen av det konstnärliga och intellektuella arbete som kvinnor utfört genom historien och särskilt i de feministiska vågorna. Men de röda trådarna knyter inte bara samman de samtida konstnärerna med tidigare generationer av feministiska tänkare utan visar även på vikten av de många och betydande nätverk och sammanhang genom vilka systrar stöttar och stärker varandra.

Medverkande: Sisters of Jam, Jenny Wilson, Sharon Hayes, Anna Linder, Roxy Farhat, Kakan Hermansson, Annika Norlin, Bastion, Kajsa Dahlberg, Varesh Darvish, Hanna Stenman, Sara Hansson, Maja Borg, Johanna Gustavsson samt Ditte Ejlerskov och Eva-Marie Lindahl.

Utställningsperiod: 18 oktober – 11 januari

Under utställningen håller vi extra öppet i anslutning till Måndagar på kulturhuset, kl 17-19, 20 oktober – 1 december. Välkomna!

Guidade visningar: torsdagar kl 18 samt söndagar kl 14 med start 23 oktober.
Skolprogram


20 oktober kl 19, Måndagar på kulturhuset 

Skamgrepp: Ett samtal med Ulrika Dahl

 

I mer än tio år har Ulrika Dahl levererat möjliga och omöjliga queera visioner och engagerade essäer om sexualpolitik i en ojämlik värld. Hon tar modiga och sårbara grepp om skam och dess feminina former, reflekterar över feminismens ömma punkter och insisterar på att femme-ininitet gör skillnad i kroppar, skrivande och politik. Ulrika Dahl är docent i genusvetenskap vid Södertörns högskola och skribent. Hon har tidigare bl a skrivit den internationellt uppmärksammade boken Femmes of Power: Exploding (queer) Femininities (Serpent’s Tail 2008, med Del LaGrace Volcano).

Ett samtal med Jenny Aschenbrenner, journalist på Sveriges Radios kulturredaktion. – Ulrika Dahls lika respektlösa som genomintelligenta formuleringar kring frågor som den samtida genusdebatten bara vidrör försiktigt med fingertoppen - så brännheta tycks de - är en fröjd att läsa säger Jenny Ascenbrenner, kulturjournalist verksam bland annat på Dagens Nyheter, Aftonbladet Kultur och SVT Babel.
Arr: Kulturkontoret. Plats : Stora scenen



27 oktober kl 19, Måndagar på kulturhuset 

FeministBar


 
Saknar du också en kulturbar helt ägnad åt feminism? Där det är okej att snacka om neandertalisk våldtäktslagstiftning, vikten av vaginakonst och svenska företags stereotypa reklamkampanjer? Då är du varmt välkommen till FeministBar på Kulturhuset, där kvällens tema är systerskap. Vad innebär detta omdiskuterade ord år 2014? Vilka är dagens främsta utmaningar för att vara systerliga mot varandra i kampen för ett jämlikt samhälle? Ida Östensson, grundare av organisationen Crossing Boarders, som jobbar för ett mer jämställt och inkluderande samhälle, kommer att tala om vad systerskap betyder för henne, både personligen och i sitt arbete med organisationen. Tiffany Kronlöf, sångerska, komiker, textförfattare känd från den prisbelönta SVTFlow-serien Full Patte tillsammans med systern Bianca Kronlöf, uppträder med musikern Thom Gisslén. Julia Pugsi, uppmärksammad DJ som driver hiphopklubben Cake, gillar rap, bmore, brudar och Kanye, står bakom skivspelarna. Mellan dessa programpunkter filar vi alla – hen, hon och han – på vårt gemensamma drömsamhälle. Missa inte denna unika kväll, som dragit fulla hus i både Göteborg och Stockholm!
Arr: Kulturkontoret, Borås konstmuseum och ABF. Plats : Kafé Utbult





2 november kl 11-14

Dotterbolaget - workshop i serie-teckning

VARMT VÄLKOMNA på workshop i ritande och serieskapande tillsammans med DOTTERBOLAGET.
Tillsammans ger vi liv åt bilder och berättelser som ingen sett förut. Fokus kommer inte att ligga så mycket på teknikutveckling eller på att rita snyggt, utan mer på att med lust rita, fantisera och gestalta. Workshopen leds av serieskaparna Malin Skogberg och Ellen Englund.

För alla som vill, oavsett ålder. Drop-in!

Plats: Konstverkstan, Borås konstmuseum
Arr. Borås konstmuseum

 

 

 

5 november kl 19 

Bokcafé

På ett av höstens bokcaféer  har vi temat "Att vara kvinna"
Vi tipsar om böcker som ger olika bilder av att vara kvinna. Nutida kvinnoskildringar , äldre klassiker, i Sverige, i världen, romaner och  faktaböcker. Allvarliga ämnen och sköna feelgood böcker. Vi blandar!
Ta med egna boktips! Vi pratar böcker och fikar tillsammans.

Plats: Bibliotekshallen vid Västgötarummet

Arr: Borås Stadsbibliotek


10 november kl 19, Måndagar på kulturhuset

Ingens mamma. - om ett livsval

 

Här blir ju inga barn gjorda... Litteratur, tv, tidningar och radio matar oss med berättelser om  moderskap, ofrivillig barnlöshet, livspussel och kärnfamiljsmys. I antologin Ingens mamma skriver tolv kvinnor som vill något annat. Kvinnor som självmant har valt att sterilisera sig innan 30-årsåldern eller hellre låter sin partner bilda familj med någon annan än att själv bli mamma. Lena Kvist, kulturchef på Borås Tidning möter bokens redaktör, författaren Josefine Adolfsson samt en av skribenterna i boken, Annina Rabe kulturjournalist och litteraturkritiker, för ett samtal om livsval som inte alltid är lätt... i andras ögon.
 Arr: Kulturkontoret och Borås Tidning. PLATS: Lilla scenen


16 november kl 16 & 19 (OBS! Endast söndag), bio på Röda Kvarn 

Optimisterna

Dokumentär x2: Tema Syster

Goro är 98 år ung. Med sin livslust, viljestyrka och lila basketkängor är hon drottningen i det norska vollebollaget ”Optimisterna”, bestående av kvinnor från 66 år och uppåt. I den här dokumentären får vi följa deras liv på och utanför planen. Nu står de inför sitt livs match mot de svenska Krutgubbarna, där den äldsta bara är 90! Det blir en storslagen kamp – mellan Norge och Sverige, och mellan kvinnor och män. Visas i samband med Kulturförvaltningens tema: syster.
Regi: Gunhild Magnor
Land: Sverige/Norge
År: 2013
Censur: Från 15 år
Längd: 93 min
Originaltitel: Optimistene


 
 

17-18  november kl 19 (OBS! Endast måndag-tisdag), bio på Röda kvarn 

Battle of the Sexes

Dokumentär x2: Tema Syster

1973, i Houston, gick en legendarisk tennismatch av stapeln när den f d Wimbledonvinnaren och självutnämnda manschauvinisten Bobby Riggs utmanande den kvinnliga världsettan Billy Jean King. Det blev en historisk idrottshändelse som följdes av miljontals tittare och utvecklades till en milstolpe för kvinnorättsrörelsen - och en seger för jämställdheten. Visas i samband med Kulturförvaltningens tema: syster.

Regi: James Erskine och Zara Hayes
Medverkande: Amanda Edwards, Billie Jean King, Bobby Riggs m fl
Land: England/USA
År: 2013
Censur: Från 15 år (CineART)
Längd: 83 min
Originaltitel: The Battle of the Sexes


20 november – 11 januari
Patriarkatets överlevnadsguide
av Isabelle Andersson

Projektet Patriarkatets överlevnadsguide är en serie illustrationer/serieteckningar byggd på tips från livsstilstidningar för tjejer och kvinnor.
Galleri U, Borås konstmuseum



24 november kl 19, Måndagar på kulturhuset 

Våld mot kvinnor - en mansfråga?

 

WHO har klassat våld mot kvinnor som ett av världens största hälsohot. Våld - och i många fall hot om våld - är också ett av de största hindren för att uppnå jämställdhet och inflytande för kvinnor. Trots vetskapen om att alla former av våld mot kvinnor har sin grund i en maktobalans på en strukturell nivå ses våld mot kvinnor ofta som en kvinnosaksfråga och en privat. angelägenhet. Hur ser detta problem ut i Sverige? Vilka mekanismer ligger bakom och vilka insatser krävs för att få stop på våldet? Ett panelsamtal med Poul Perris psykoterapeut, Eva-Britt Svensson kvinnofridsambassadör med egna erfarenheter, Asgeir Persson från föreningen Män för jämställdhet, Maria Scheffer-Lindgren jurist och genusvetare, Lotta Agevall Gross rättssociolog, Kerstin Weigl journalist på Aftonbladet som i flera år granskat våld mot kvinnor. Dessutom medverkar representanter från Borås Kvinnojour och Utväg. Moderator är Lars Åberg, journalist och författare som skrivit böckerna ”Hederskultur” och ”Sommarens skiraste ljus, om det dolda våldet mot kvinnor och barn”.
PLATS: Stora scenen
Måndag 24 och tisdag 25 november finns också Nätverket för brottosofferstödjande verksamhet i kulturhusets entré med information om sin verksamhet.


24 november - 14 december, utställning 

Cause of Death: Woman

 

24 november Kerstin Weigle, journalist på Aftonbladet inviger utställningen kl 17.30 i entrén
Med anledning av att 25 november är FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor, uppmärksammar Måndagar på Kulturhuset den här viktiga frågan på flera sätt. Genom kvällens panelsamtal och utställningen Cause of Death: Woman men också genom att låta Nätverket för brottosofferstödjande verksamheter finnas i entrén under två dagar. Förhoppningen är att öka allas engagemang när det gäller att bekämpa könsrelaterat våld. I FNs resolution slog man fast att våld mot kvinnor hindrar dem att uppnå jämställdhet i samhället i juridisk, social, politisk och ekonomisk mening.
Cause of Death: Woman är en journalistisk granskning av våld mot kvinnor. En av tre kvinnor världen över utsätts för fysiskt, sexuellt eller annan typ av våld under sin livstid. Mellan 2010 och 2012 undersökte journalisterna Karin Alfredsson, Linda Forsell, Kerstin Weigl situationen i tio länder. Ett unikt resereportage där de undersökt våldet som dödar och skadar kvinnor.
Utställningen kan ses i entrén 24 november -  14 december.
Mer info: www.causeofdeathwoman.com
Arrangör: Kulturkontoret och Borås Kvinnojour.


24 november - 14 december, reportage 

Män som näthatar kvinnor

 

Ett reportage från SVTs Uppdrag granskning.
Visas i entrén under 24 november - 14 december 2014
”Äckel, ta självmord”. ”Snälla skjut dig själv”. ”Käften, jag hoppas du blir våldtagen”. Uttrycken kommer från H&M:s Facebooksida - skrivna till en 21-årig tjej som gjort ett inlägg om en tröja. Uppdrag granskning synar männen som näthatar kvinnor. Nätet är fullt av grova påhopp på olika hemsidor, i kommentarsfält och i privata mail. Adresser som publiceras, hot mot familjemedlemmar och rena dödshot.
I Uppdrag granskning delar en rad kvinnor med sig av sina erfarenheter och läser upp en del av det hat som de själva fått genom åren. De är journalister, författare, bloggare och debattörer. Men de konfronterar också några av näthatarna – varför önskar en man att en ung tjej ska bli våldtagen på grund av ett inlägg på Facebook? (Texten är hämtad från SVTs webb, Uppdrag Granskning)
”Män som näthatar kvinnor” är gjort av Nicke Nordmark och Hasse Johansson och visades 2013 i SVT. Måndagar på Kulturhuset har fått tillåtelse att visa reportaget i sin helhet.

PLATS: Kulturhusets entré


3 december kl 19, Måndagar på kulturhuset 

Helena von Zweigbergk

 

Helena von Zweigbergk, född 1959, är författare, journalist och programledare. På 90-talet blev hon känd som en av de första i panelen till radioprogrammet Spanarna. Hon inledde sitt skönlitterära författarskap med en deckarserie om den kvinnliga fängelseprästen Ingrid Carlberg, som blev en stor succé och såldes till flera länder.Tillsammans med journalisten Cecilia Bodström skrev hon boken Priset man betalar för att slippa kärlek (1994) som handlar om prostitution. Med Tusen skärvor tillit (2005) inledde Helena ett nytt spår i sitt författarskap. Ett spår som dock återfinns i hela författarskapet, och som har att göra med hennes klara blick på vårt vardagliga liv. Hon intresserar sig för hur vanliga människor kämpar för att hitta en mening i sin tillvaro. Med Ur vulkanens mun (2008) fick hon ett brett genomslag hos både läsare och kritiker.
Med sin skarpa och kloka blick på relationer, samtid och vardag skildrar hon vuxna och barn i familjer. Aktuell med: Än klappar hjärtan
PLATS: Lilla scenen

6 december kl 11-14

Dotterbolaget - workshop i serie-teckning

VARMT VÄLKOMNA på workshop i ritande och serieskapande tillsammans med DOTTERBOLAGET.
Tillsammans ger vi liv åt bilder och berättelser som ingen sett förut. Fokus kommer inte att ligga så mycket på teknikutveckling eller på att rita snyggt, utan mer på att med lust rita, fantisera och gestalta. Workshopen leds av serieskaparna Malin Skogberg och Ellen Englund.

För alla som vill, oavsett ålder. Drop-in!

Plats: Konstverkstan, Borås konstmuseum
Arr. Borås konstmuseum

 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar