torsdag 11 september 2014

Kolla in projektet SKAPELSEN

Idag lanseras projektet Skapelsen av SKAP, Sveriges Kompositörer och Textförfattare. I filmen "Vi har några att tacka" tackar musiker (bland andra Jenny Wilson och Annika Norlin som medverkar i utställningen Syster)  kvinnor som inspirerat dem. Så här skriver arbetsgruppen på projektets hemsida:

Musikhistorien är skriven av, för och om män, sägs det. Branschen domineras av män, på skivbolagens toppositioner så väl som i konserthusen, på festivalscenerna och i musikstudios. Kanske beror det på att andra inte uppmuntrats att ta sig ton och plats lika mycket. Kanske har andra alltid spelat och skrivit musik, men bara inte hamnat i historieböckerna, på festivalscenerna, i DJ- och dirigentbåsen, konserthusen, i jurys och på prispallarna. För att dom inte passat in i hur historien är skriven. Och kanske spelar det roll vilka som har fått avgöra vad som är kvalitet, vad som är betydelsefullt och vad som är allmängiltigt. Vad som fått inspirera. Kanske spelar det roll hur musikhistorien är skriven.

SKAPELSEN vill ändra på det. För att berika musikhistorien, fylla i luckor och låta fler vara med och skapa den i framtiden. Vem tycker du platsar i musikhistorien, vem har inspirerat och förändrat dig? Låt oss veta, under #SKAPELSEN eller i mail på skapelsen@skap.se.

skapelsen.com

skapelsen.com/blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar